TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan védekezhetünk a halláskárosodás ellen orvosmentesen?

557
HOZZÁSZÓLÁS:

A vezetéses halláscsökkenés legtöbbször kezelhető, oka a középfülben a hanghullámok terjedését akadályozó valami, ami lehet egy tárgy, vagy éppen fülzsír.

A fülünk védőberendezése, a fülzsír, bizonyos mértékig gátolja az idegen testek behhallaskarosodas-hallasromlas-02atolását is. A fülzsír mennyisége egyénenként változó, de időnként mindenkinél felhalmozódik, amit könnyen észre lehet venni, azáltal hogy a hallás megromlik. Sokan megpróbálják saját maguk megtisztítani a fület, ami nem veszélytelen feladat, hiszen megsérthetjük a dobhártyát, akár át is szúrhatjuk.

Mit tehetünk ellene?

 

A fül kitisztítása ennek ellenére fontos, mivel a fülzsír elzárhatja a hallójárat nyílását is, ami később nagyothalláshoz vezethet, így forduljunk orvoshoz. A fülbe csepegtetett langyos parafinolaj is segíthet bizonyos mértékig.

Az idegi halláscsökkenés, mely a hallóideg sérülését jelenti, egy másik fajtája a halláskárosulásnak, ilyenkor általában az étrend az okozó. A nagyothallás élettani folyamat, többnyire 50 év felett jelentkezik, és érelmeszesedés, magas vérnyomás hatására alakul ki, így fontos az okot közvetlenül kezelni.

A fül vékony ereiben az erek elmeszesednek, így érelzáródás keletkezik. Számos kutatás megállapította, hogy ilyenkor a zsírszegény étrenddel, a hallást javíthatjuk, így érdemes törekedni erre.

Fülvédő étrend

Természetgyógyászok is egyetértenek abban, hogy az étrend hatással van a fülek, a hallás működésére, így olyan ételeket javasolnak, melyekben sok A-vitamin és tiamin fordul elő, mivel együtt segítik a sokszor megsérült sejtek gyógyulását, így javítják a hallóideg-működést.

Karotint, az A-vitamin előanyagát májakból szerezhetjük be, de sárgarépában, sárgabarackban és általában minden narancssárga zöldségben, gyümölcsben bőségesen benne van. A teljes kiőrlésű gabonafélékből pedig tiamint vihetünk be.
Egyesek tanácsolják, hogy a fülbeli nyálkatermelődés mennyiségének csökkentése miatt, kevés tejterméket fogyasszunk, ellenben a torma, az erős paprika és a hagyma gyakori használat ajánlott, mivel az orrjáratokat tisztítják, ezáltal a fülkürt jobban szellőzni fog.

Páfrányfenyő, ginkó

A kutatók úgy vélik, hogy a halláskárosodás a hallásért felelős idegek rossz vérellátásának következménye. Francia kutatók a ginkó hatását hasonlították a szokásos kezelésekhez, és mindkét csoportban jelentős javulást tapasztaltak, de megkülönböztethetően jobb eredményt adott a páfrányfenyővel való kezelés.

Hallási panaszok, károsodások esetén tilos:

Túl sok tejtermék és túl sok zsíros étel fogyasztása.

557
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]